Veelgestelde vragen

 

Welke vakbladen hebben jullie, voor welke doelgroepen en wat kost een abonnement?

Fiscaal up to Date – onderdeel van Rendement Uitgeverij BV geeft 9 vakbladen uit voor fiscale, juridische en financiële professionals. Hieronder kunt u klikken op ieder vakblad voor meer informatie over de doelgroep en de kosten van een abonnement.

Voor een overzichtelijk prijsoverzicht van al onze abonnementen, raadpleeg abonnementen.

 

Kan ik een vakblad eerst uitproberen? En wat kost een proefabonnement?

Voor ieder vakblad is een digitaal proefabonnement beschikbaar. Het aanvraagformulier vindt u op de pagina van ieder vakblad via de homepage of via de abonnementenpagina.
– Een proefabonnement op het vakblad Fiscaal up to Date kost € 99,- voor 2 maanden.
– Een proefabonnement op het vakblad Fiscoloog, Fiscaal Praktijkblad, Beloning & Belasting, Juridisch up to Date, Douane Update, Balans, Over de Grens of Huurrecht kost € 29,- voor 3 maanden.

 

Waar kan ik een abonnement aanvragen?

Wij vinden het heel leuk dat u een abonnement wenst op (één van) onze vakbladen.
U kunt online een abonnement aanvragen via het abonnementenoverzicht. U kunt ook mailen naar info@rendement.nl of bellen met (010) 243 39 33.

 

Welke extra’s krijg ik bij een abonnement?

Met een abonnement op (één van) onze vakbladen krijgt u gratis toegang tot de app en kunt u de laatste 4 nummers offline lezen op uw tablet. Daarnaast heeft u toegang tot de online database met jaargangen van de vakbladen, artikelen met commentaren en alle brondocumenten. Bij enkele vakbladen krijgt u een wekelijkse nieuwsbrief, een themanummer of een boekje met kerncijfers.

 

Zijn er speciale tarieven voor bedrijven met meer dan 4 medewerkers? En bij wie vraag ik een corporate abonnement aan?

Heeft uw bedrijf of kantoor meer dan 4 medewerkers (incl. ondersteunend personeel) en wilt u onze vakinformatie overal en altijd beschikbaar voor al uw medewerkers? Dan bieden wij u scherpe prijzen in een MKB- of corporate-abonnement. Neem hiervoor contact op met info@rendement.nl of bel (010) 243 39 33.

 

Hoe werkt de app en waar kan ik hem downloaden?

Met onze app bent u altijd op de hoogte van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen binnen uw vakgebied! De voordelen op een rijtje:

 • Altijd de laatste 4 uitgaven beschikbaar, ook offline;
 • Filter op belastingsoort;
 • Markeer interessante artikelen en stuur ze door per email;
 • Zoek door artikelen d.m.v. trefwoorden;
 • Altijd en overal up-to-date met het dagelijkse nieuws van Viditax;
 • Direct doorklikken naar de databank, als u online bent.

De app is voor al onze abonnees gratis beschikbaar.
Hulp nodig? Download hier de korte handleiding.

App direct downloaden:

appstore
Download voor iPad

 

Wat is Fida?

Fida is een online databank die onderdeel is van een abonnement op Fiscaal up to Date. Het is een uiterst complete en veelzijdige verzameling documenten zoals:

 • Alle artikelen met commentaren en brondocumenten uit het vakblad Fiscaal up to Date sinds 1984.
 • Jurisprudentie van: EU-Hof van Justitie, Europees Hof voor de Rechten van de Mens, Hoge Raad, Centrale Raad van Beroep, Gerechtshoven, Raden van Beroep, Arrondissementsrechtbanken, Kantongerechten, College van Beroep voor het Bedrijfsleven, Raad van State en Tariefcommissie.
 • Kamerstukken van de Eerste en Tweede Kamer: wetsontwerpen, verdragen, begrotingsstukken, Commissie voor de Verzoekschriften, Commissievergaderingen, handelingen, jaarverslagen Ombudsman, kamervragen, rapportages en beleidsnota’s Rekenkamer.
 • Staatsbladen, Tractatenbladen en publicaties uit de Staatscourant.
 • Registers van wetsvoorstellen en verdragen: alle parlementaire stukken van de fiscale, semi-fiscale en parafiscale wetsvoorstellen en verdragen zijn opgenomen.
 • Beleidsbesluiten, pers- en nieuwsberichten.
 • Rapporten van de Nationale Ombudsman.
 • Verwijzingen naar andere vakliteratuur.

Iedere dag worden vele nieuwe brondocumenten aan de databank toegevoegd. De artikelen en brondocumenten zijn waar relevant onderling verbonden met hyperlinks, zodat verder zoeken moeiteloos is.

 

Wat is Viditax?

Viditax is een dagelijkse fiscale nieuwsupdate per e-mail. U ontvangt Viditax als u abonnee van het vakblad Fiscaal up to Date bent. De redactie van Fiscaal up to Date garandeert dat u al het fiscale nieuws van die dag om 17.15 uur ontvangt. Nieuws met betrekking tot rechtspraak, wetgeving en beleid wordt krachtig samengevat en elke vrijdag worden daarnaast de arresten van de Hoge Raad kort en bondig weergegeven.

Het nieuws wordt voorzien van trefwoorden, naar belastinggebied ingedeeld en bevat een directe link naar de brondocumenten die u raadpleegt in een online archief. Indien gewenst kunt u in het nieuwsoverzicht zoeken op datum, periode of trefwoorden in alle Viditax-nieuwsberichten vanaf 2003.

Viditax is de nr. 1 nieuwsvoorziening van EY

 

Wat is Memotax?

Memotax is het meest complete naslagwerk met kerngegevens voor de fiscale praktijk. Memotax verschijnt van alles fiscale memo’s het eerst in januari en is gratis voor abonnees van het vakblad Fiscaal up to Date.

Relatiegeschenk
Memotax is ook als relatiegeschenk verkrijgbaar. Verras uw klanten met dit fiscale geheugensteuntje in uw eigen jasje! Memotax is leverbaar in iedere kaft naar keuze met eigen ontwerp en titel.

Prijs

 • Memotax is gratis voor abonnees van het vakblad Fiscaal up to Date.
 • Memotax kost € 27,-.
 • Met een abonnement op Memotax krijgt u 10% korting. U betaalt dan € 24,30.
 • Indien u meerdere exemplaren wilt bestellen, ontvangt u korting.
  • Indien u meerdere exemplaren wilt bestellen, ontvangt u korting.
   • Tussen 2 en 25 stuks: € 26,00.
   • Tussen 26 en 50 stuks: € 24,00.
   • Tussen 51 en 100 stuks: € 20,00.
   • Tussen 101 en 500 stuks: € 17,50.
  • Voor meer dan 100 stuks neemt u contact op met info@rendement.nl of bel (010) 243 39 33 voor een scherpe aanbieding.
 • Alle prijzen zijn excl. btw en verzendkosten.

Bestel hier Memotax.

 

Bij wie moet ik zijn met een inhoudelijke vraag of opmerking voor een (hoofd)redacteur?

Als u een vraag heeft voor één van de redactieleden of een hoofd- of eindredacteur kunt u mailen naar redactie@futd.nl of bel (078) 657 60 64.

 

Wat onderscheidt jullie van de concurrent?

Onze bladen zijn allemaal het snelst binnen hun vakgebied. Neem bijvoorbeeld Fiscaal up to Date: iedere werkdag heeft u uiterlijk 17:15 uur al het nieuws van die dag in uw mailbox. Arresten van de Hoge Raad van vrijdag staan diezelfde dag nog in Viditax en de eerstvolgende maandag om uiterlijk 15.00 uur voorzien van commentaar online en in de app! Al onze redacties bestaan uit professionals uit het vak die wet- en regelgeving en rechtspraak snel, zakelijk en kritisch van duidelijke commentaren voorzien.

 

Kan ik adverteren in een blad of op de website?

Wanneer u uw organisatie wilt profileren of personeel werft, kunt u in onze vakbladen of op onze website een advertentie plaatsen.
Neem voor  meer informatie en de tarieven contact op met Arnout Bonselaar via a.bonselaar@rendement.nl of bel (010) 224 8033.

 

Ik kan niet inloggen / ben mijn wachtwoord vergeten. Waar kan ik terecht?

Neem contact op met info@rendement.nl of bel (010) 243 39 33 en wij proberen dit zo snel mogelijk voor u op te lossen.

 

Ik wil mijn abonnement uitbreiden of stopzetten, bij wie moet ik zijn?

U kunt terecht bij onze abonneeservice door te mailen naar info@rendement.nl of bel (010) 243 39 33.
U dient uw (proef)abonnement uiterlijk 2 maanden voor het verstrijken van de abonnementstermijn op te zeggen via info@rendement.nl, door te bellen naar (010) 243 39 33 of door een brief te sturen naar:

Abonnementenadministratie
Rendement Uitgeverij BV
Postbus 27020
3003 LA Rotterdam.

U kunt de volledige algemene voorwaarden nalezen op www.rendement.nl/av.

 

Stopt mijn abonnement automatisch?

Nee, uw abonnement loopt automatisch door tenzij u 2 maanden voor het verstrijken van de abonnementstermijn opzegt. U kunt de volledige algemene voorwaarden nalezen op www.rendement.nl/av.

 

Een nummer is niet bezorgd, bij wie moet ik zijn?

Neem hiervoor contact op met info@rendement.nl of bel (010) 243 39 33. Wij sturen u graag een exemplaar na.

 

Staat uw vraag of het antwoord op uw vraag er niet tussen? Mail naar redactie@futd.nl of bel (078) 657 60 64.